De Libero B.V. introduceert onafhankelijke challenge sessies

De Libero, G4 Result & Thuraround bundelen krachten in onafhankelijke challenge sessies voor tenderteams.

Waalwijk, 5-1-2015; Over het algemeen blijken tendertrajecten enorme snelkookpannen te zijn voor inschrijvers. Onder grote tijdsdruk worden ze geacht om al in een vroeg stadium belangrijke keuzes te maken t.a.v. de uitgevraagde opdracht. Deze keuzes zijn bepalend voor de winstkans en bovendien voor de faalkosten van het project na behaalde winst.

Om de mijlpalen in een tender te halen, moet een tenderteam noodgedwongen al vroeg voor een tender- en project strategie kiezen. Erg veel tijd om dit tijdens het tendertraject te evalueren lijkt er niet te zijn, laat staan om het te verbeteren. De ervaring leert dan ook deze teams onder hoge druk geen tijd hebben (of nemen) voor reflectie en bezinning. Ze komen in een bepaald momentum, een zogeheten flow of liever rush terecht.

In deze rush gaan persoonlijke voorkeuren, impliciete aannamen en vooringenomen overtuigingen van het team vaak de boventoon voeren. De kans bestaat dan ook dat het team een blinde vlek ontwikkelt voor het perspectief van de klant. De kern van de zorgen van de klant en de werkelijk gewenste waarde die geleverd moet worden, lijken gedurende het traject langzaam uit zicht te raken. En juist dat is een groot afbreukrisico als het gaat om de beste zijn, tijdens maar ook na de tender!

G4resultThurAroundDLBOm dit risico te vereffenen, is De Libero B.V. recentelijk door een grote aannemer in de bouw- en infra sector gevraagd om een onafhankelijke challenge sessie te organiseren.

De uitdrukkelijke opdracht was om een van de tenderteams op basis van intervisie een kritische te bevragen op:

  • een goede perceptie van de klantvraag,
  • het daaruit op te maken begrip in de kern van de problematiek van de klant en
  • de effectiviteit van de hierop geformuleerde tender- en project strategie.

Aanvullend was de wens om in gezamenlijkheid verbeteringen voor geconstateerde zwakke plekken te formuleren.

Samen met Thur@round management B.V. en G4 Result B.V. heeft De Libero B.V. een team geleverd dat in december van dit jaar garant heeft gestaan voor een vlijmscherpe eerste challenge sessie. De onderlinge samenwerking tussen de 3 partijen is hierbij zo soepel verlopen dat nu gedacht wordt een structureel partnership op te zetten rondom dit soort challenges.

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *